Proizvodi sa dodatom vrednošću

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine organizuje i podržava Izložbu organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porekla, proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“ i zanatskog piva, na kojoj će biti predstavljeni proizvodi sa dodatom vrednošću, koji pre svega ispunjavaju zahteve u pogledu bezbednosti i kvaliteta.

Na Poljoprivrednom sajmu, od 18. do 24. septembra, na jednom mestu posetioci će moći da se upoznaju sa ponudom domaćih organskih proizvoda i inputa neophodnih za taj vid poljoprivredne proizvodnje, kao što su  reproduktivni materijal proizveden metodama organske proizvodnje i sredstva za zaštitu i ishranu bilja dozvoljena za upotrebu u organskoj proizvodnji. Proizvođači će predstaviti džemove i sokove, organski ajvar i različite proizvode od paprike, brašna, testenine, namaze, ulja, sveže organsko voće i povrće, organske sušene voćne rolnice i šumske pečurke.

U delu izložbe koji je rezervisan za proizvode sa oznakama geografskog porekla već tradicionalno predstaviće se Futoški sveži i kiseli kupus, Leskovački domaći ajvar, Fruškogorski lipov med, Pirotski kačkavalj od kravljeg mleka, Sremski kulen, Ariljska malina, Begečka šargarepa, Petrovska klobasa, Vrbički beli luk i Zlatarski sir.

Agencijaza energetiku

GNoviSad 970x90 1  

NOVOSADSKI SAJAM • NOVI SAD FAIR • MESSE NOVI SAD • FOIRE DE NOVI SAD • FIERA DI NOVI SAD • НОВОСАДСКАЯ ЯРМАРКА