Uručena priznanja za kvalitet vina i jakih pića

Povodom 88. međunarodnog poljoprivrednog sajma koji će, ako to epidemiološka situacija dozvoli, biti održan od 18. do 24. septembra, organizovano je i ocenjivanje kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića. Najboljima u te dve robne grupe, danas su uručena priznanja u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma.

Zvanje apsolutnog pobednika u konkurenciji vina osvojila je podgorička kompanija Radević Estate Wines i ponela Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma za vrlo visok kvalitet izuzetno širokog asortimana ocenjenih likerskih, belih, roze i crvenih vina. Istim priznanjem, ali za sjajne rezultate u obe kategorije - za standardno visok kvalitet vina, kao i širokog asortimana jakih alkoholnih pića, nagrađena su Patrijaršijska dobra u Beogradu. Veliki šampionski pehar i zvanje apsolutnog šampiona u kategoriji jakih alkoholnih pića pripali su Slobodanu Seniću iz Viševca, za najviši kvalitet izuzetno velikog broja uzoraka voćnih rakija.

Nastup somborske Vinarije Dragić nagrađen je Srebrnim šampionskim peharom - za najviši kvalitet širokog asortimana ocenjenih belih, roze i crvenih vina. Destileriju Turčinović u Nikšiću Komisija je nagradila Srebrnim šampionskim peharom za vrlo širok asortiman voćnih rakija, kao i programa izuzetno kvalitetnih likera.

Pehar Novosadskog sajma ponela je Vinarija Komazec u Inđiji za vina, a podgorička Vinarija Rogošić za visok kvalitet ocenjenih uzoraka vina, kao i za ocenjenu lozovu rakiju. Istim priznanjem nagrađena je i Vinica Brkić, Velika Hoča, Kosovo i Metohija kako za izuzetno kvalitetne domaće lozove rakije, tako i za kvalitet ocenjenih vina. Destileriji Đurađ u Ravnom Selu Pehar Novosadskog sajma je pripao za širok asortiman voćnih rakija, kao i program vrlo kvalitetnih likera.

Urucenje priznanja vina jaka pica svi dobitnici 272021 s

Učesnicima ocenjivanja kvaliteta danas su uručene i brojne povelje, plakete i medalje.

Vrednovanje kvaliteta proizvoda i usluga biće završeno u prvim danima najveće agrarne priredbe na ovim prostorima. Tokom leta će priznanja po robnim grupama biti uručivana na svečanostima u Kongresnom centru „Master“, dok će posebna čast najboljima biti ukazana na Večeri šampiona, koju će Novosadski sajam prirediti u vreme 88. međunarodnog poljoprivrednog sajma.

 

 

Agencijaza energetiku

GNoviSad 970x90 1  

NOVOSADSKI SAJAM • NOVI SAD FAIR • MESSE NOVI SAD • FOIRE DE NOVI SAD • FIERA DI NOVI SAD • НОВОСАДСКАЯ ЯРМАРКА