Na Novosadskom sajmu od danas i Sajam obrazovanja

Sajam obrazovanja “Putokazi“ svečano će biti otvoren danas, u četvrtak, 8. marta, u 11 časova na bini u Hali „Master“, a trajaće do subote 10. marta.

Drugog dana Sajma knjiga i Izložbe umetnosti, Banatski kulturni centar, organizuje 7. festival ilustracije knjige „BukIl fest“ koji će biti otvoren u Auli Novosadskog sajma u 10 časova. Na programu od 12 časova, je predstavljanje grada u fokusu - Pečuja, jednog od najvećih gradova u Mađarskoj, Evropske prestonice kulture 2010. godine. Prezentacija Fondacije Novi Sad 2021 planirana je sat kasnije u Hali „Master“, koju organizuje Kulturni centar Novog Sada. Fakultet dramske i filmske umetnosti Univerziteta Singidunum će od 14 časova izvesti predstavu „Krčmarica Mirandolina“. Laguna promoviše svoja izdanja od 17 časova. Na kraju programa planiranog za četvrtak, 8. marta, od 18 časova, pedviđen je nastup muzičko plesnog  teatra – hora  „Iskrice“.

U  Kongresnom centru „Master“, program počinje od 11 časova, razgovorom o temi dana: Javno zdravlje kroz vannastavne aktivnosti, organizovane u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine. Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, organizuje diskusiju u kojoj učestvuju predstavnici učeničkih parlamenata, od 12.15 – 13.30 časova, u Hali „Master“. U okviru Dana biblioteka i bibliotekara možete pratiti forum Bibliotekarskog društva Srbije, danas, od 12 časova u  Kongresnom centru „Master“. Ambasada Kanade promoviše Kanadu kao destinaciju za studiranje i istraživački rad. Prezentcija obrazovanja u Kanadi planirana je od 12 do 14 časova na Sajmu obrazovanja.

Radio televizija Vojvodine svakodnevno realizuje emisije sa Sajma, direktna uključenja u radijske i televizijske emisije. Od 15 časova biće održana konferencija za novinare: prezentacija kulturno – umetničkih programa RTV, kao i nastup Državnog posla na Sajmu. Promocija knjige „Dnevnici Endija Vorhola“ na programu je danas od 16 časova.

Na štandu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, dr. Dejan Mikavica održaće predavanje: U susret obeležavanju 100-godišnjice prisajedinjenja 1918-2018.

U okviru Sveslovenskih dana kulture – Predstavljanje uloge žene u kulturi i stvaralaštvu, planirana je izložba slika Gordane Dankuc na temu: Srbija, Rusija i Belorusija, kao i  izložba ručnih radova žena iz Futoga, s početkom u 10 časova. Ansambl „Vila“ od 12 časova izvešće kulturno – umetnički program.

Radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova, ulaz je besplatan.

               

GNoviSad 970x90 1  

NOVOSADSKI SAJAM • NOVI SAD FAIR • MESSE NOVI SAD • FOIRE DE NOVI SAD • FIERA DI NOVI SAD • НОВОСАДСКАЯ ЯРМАРКА